15 Ağustos 2012 Çarşamba

4+4+4 SİSTEMİNİN ASIL AMACI CEMAATİ MEMNUN ETMEK !


2012-2013 eğitim döneminden itibaren 4+4+4 eğitim sistemi yürürlüğe sokuldu ve kayıtlar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda şimdi ki ilk okullar ilk 4+4 yıllık eğitimi verecek ve liselerde son 4 senelik eğitimini verecek. Dışarıdan bakınca fazla bir değişiklik yapılmamış gibi görülse de çok daha kökten bir değişiklik yapıldı eğitim sisteminde ve hükümetin gündem değiştirme yeteneğinden dolayı çok fazla gündemde yer bulamdan kabul edildi. Nedir bu kökten değişiklik? Nasıl sarsacak Türkiye'nin iç dinamiklerini? Bu yeni sisteme göre, imam hatip eğitimine 5. sınıftan itibaren başlanacak. Yani henüz 12 yaşında ki çocuklar İmam Hatip okullarında okumaya başlayacak. Peki bu çocuğun kendi seçimini yapabilecek kabilyette ve yaşta olmadığını göz önüne alırsak, imam hatiplerin anne babaların ısrarıyla çocuklarını gönderdiği okullar olacaktır.Bu durumda İmam hatipler devletin içinde ki devletlerin karargahları olacak.İmam hatiplere üniversiteye giriş kapısının da açılmasıyla birlikte, önemli siyasal, ikdisadi bölümlere "yerleştirilen" İmam hatip mezunları yeni Türkiye'nin bürokratı,doktoru, avukatı, pssikoloğu yani Türkiye'nin temel yapıtaşlarını oluşturacak. Her liderin yaptğı gibi şimdiki iktarda da geleceğini şuan ki imkanlarıyla garanti almanın peşinde.

 KÖTÜ DİN ADAMLARI

 İmam hatiplerin bu kadar küçük yaştan başlamasıyla ilerleyen yıllarda bir sorun daha baş gösterecektir; Kötü din adamları. Bu sistemde, inancı, dine hevesi isteği olanlar değil, ailesinin imam olmasını istediği kişiler olacak din adamı. Dinin maneviyatını bilemeyen, karşısına aktaramayan din adamlarımı yetiştirelecek bu kuşakta. Ve atasözleri akıllarda yer etmeye devam edecek; Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma. İmam bunu yaparsa cemaat ne yapsın vs
.

ASIL AMAÇ CEMAAT İLE ARAYI DÜZELTMEK


 Çok partili döneme geçtiğimizden beri, hükümetler ve liderler imam hatip okullarını hem islami kesime hemde cemaatlere, dergahlara yakın olmak için kullanmıştır. Öyle ki yeni kurumsallaşmaya başlayan Nur Cemaatini arkasına almak için en çok İmam hatip lisesini Süleyman Demirel açmıştır.Bundan önce de askeri yönetim İmam Hatip lisesi mezunlarının Üniveriste de istedikleri fakülteye girme yolu açmıştır. Turgut Özal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel'in yanında Bülent Ecevit dahi Cemaate yakın olmak için 29 tane İmam Hatip lisesi açtırmıştır. İmam hatip okullarında ki artış ta ki Necmettin Erbakan hükümeti gelene kadar devam etti. Cemaatin taleplerine rağmen Erbakan döneminde hiç İmam hatip açılmamasıyla birlikte aynı zamanda imam hatip okullarında ve öğrenci sayılarında ciddi düşüş yaşanmıştır. Bu durumdan dolayı Erbakan'nın arkasında ki cemaat çekilip Erbakan'ı siyaset arenasında yalnız bırakmıştır cemaat ve bu durumda Erbakan'ın sonunu hazırlamıştır. Bu konjektürde güçlü bir şekilde iktara gelmek isteyen, milli görüşten kurtulmuş siyasetçilerin ilk yapması gereken cemaati arkalarına almaktı. Ve bunun içinde yapılması gereken ilk hamle İmam Hatipleri kolayca üniversiteye sokmak ve imam hatiplerin sayısını arttıracağını iddia etmekti ve ettiler ve sözlerinde durup hem katsayıları kaldırdılar, hem imam hatip okulu sayısını arttırdılar. Artık zamanla bu durum, cemaatle arayı her bozduğunda hükmetin sarıldığı barış silahı oldu. Son dönemlerde de, cemaatle hükümetin arasının açılmasıyla, daha da ileri gitmek gerekti. Çünkü akla gelebilecek her şey yapılmıştı. İmam hatip liseleri hiç olmadığı kadar fazla, üniversiteye giriş katsayıları bir o kadar yüksekti. Çözümü İmam Hatibi ilk okula indirmekte buldular. BÖylece cemaatle arası limoni olan hükümet, cemaatle arayı bir nebze düzeltmiş bulunmakla birlikte, uzun vadeli bir planın da bir bölümünü daha hayata geçirmiş bulundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...