13 Ağustos 2012 Pazartesi

AKP'NİN SONU YAKLAŞTI !



Erdoğan'nın son kez Milletvekili seçimlerine girdiğini açıklamasından beri hem tüm Akp lilerin kafasında hemde diğer seçmenlerin kafasında tek bir soru işareti var; AKP'nin başına yeni dönemde kim geçecek ve dolayısıyla yeni başbakan kim olacak? Erdoğan'nın tahtı bırakmasıyla kimin devralacağı konusuna hala çözüm bulunamamışken alternatifler bulunmaya ve adaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan'nın kafasında ki ismin Numan Kurtulmuş olduğu anlaşılmasıyla beraber parti içi ve dışı karışıklıklar baş göstermeye başladı. 2002 seçimlerinde Başbakanlık koltuğunu Erdoğan'a devreden Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığından sonra bir başbakanlık görevini beklediğini apaçık belli etti. Her ne kadar sonradan çıkıp Erdoğan ile aramızda kardeşlikten öte bir bağ vardır demiş olsada, Cumhurbaşkanının sözcüsünün Cumhurbaşkanının kontrolünde olmadan Cumhurbaşkanı hakkında açıklama yapamayacağını da herkes bilir. Gül'ün yaptığı hamle sözcüsünü konuşturarak hem kamuoyunun hem Akp'nin iç dinamiklerinin tepkilerini ölçmketi.Başarılı olmasıyla birlikte sözcünün günah keçisi ilan edilmesiyle birlikte zat-ı hazretleri kolayca işin içinden çıkı verdiler. Ama ne olursa olsun bu yaşananlar bize "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dedirtecek türdendi. 

 Gül'ün Ak parti'nin genel başkanlık koltuğuna geçememesinin sonucunda Gül cephesinde yeni bir parti oluşumu ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. Bu durumda ki Erdoğan'nın yokluğunda ki Ak Parti ye ciddi miktarda kan kaybettirir. Ak Parti'den Gül cephesine kopmalar olur. Özellikle Numan Kurtuluş'un Ak parti'ye genel başkan olması yılların emektarları Ak Partililerin küsmesine ve partiden kopmalar yaşanacağıda ilerleyen günlerde gerçekleşebilecek hadiselerin başında gelmektedir.

 DİĞER ADAYLAR 

Son yıllarda Erdoğan'nın padişahlık rejimini kuvvetlendirmesiyle birlikte kraldan çok kralcıların ortaya attığı başka bir seçenek vardı; Tayyip Erdoğan'nın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan. Bu seçimlerde sessizliğini koruyacak olan Bİlal Erdoğan bir sonra ki seçimlerde Padişahlık koltuğuna oturmayı hedefleyecektir ama bu seçimler de şansı yok. Yıllardır Akp nin kurmaylarında olan, cumhurbaşkanlığı koltuğu için de adı geçen Bülent Arınç. Erdoğan'nın sağ kolu Bülent Arınç'ta başbakanlık bekleyen isimlerden. Ama patavatsız açıklamaları ve toplumun sadece tek bir kesimine hitap etmesinden dolayı Erdoğan Arınç'a şans vermeyecektir. Bu durumda başkanlık koltuğuna Numan Kurtulmuş'un geçmesiyle ilk partiye küsecek isimlerden biri olacaktır Bülent Aınç. Partiden ayrılıp kendi partisini kurması Ak Partiye büyük kayıplar yaşatır. Bir diğer Başbakanlık bekleyen isim de Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek. Yıllardır süre gelen açıklamalarıyla Başbakanlık koltuğuna talip olduğunu oda açık bir şekilde belli etti. Aynı şekilde Melih Gökçek'de Numan Kurtulmuş veya Bilal Erdoğan himayesinde ki AKP'de varlığını sürdürmez, ya başbakanlık hülyasıyla yeni bir parti oluşumu içine girer ve yahut bağımsız olarak Ankara Belediye başkanllığına devam eder, bu AKP'ye Ankara kalesini büyük ihtimalle kaybettirir veya zora sokar.Daha ilerleyen zamanlarda Ankara'dan bağımsız milletvekilliği adaylığıda görünüyor Melih Gökçek için. Bülent Arınç'la benzer şekilde Melih Gökçek'in de belli bir kesme hitap etmesinden dolayı Tayyip Erdoğan Gökçek'e genel başkanlık şansı tanımayacaktır. Öte yandan dönemdir İstanbul Belediye Başkanlığını yapan, Tayyip Erdoğan'nın belediyede ki hilafı Kadir Topbaş da bu seçimlerde olmasa bile diğer seçimlerde Başkanlık koltuğuna talip olacak isimmler arasındadır. 

BU KRİZ YÖNETİLEBİLECEK Mİ?

Erdoğan'ın koltuğunu bırakmadan önce parti içinde ki bu karışıklıkları çözüp
çözemeyeceği merak konusu. Eğer Erdoğan'nın bulduğu çözüm Kurtulmuş ise Erdoğan 
bıraktığı anda partiden kopmalarayrılmalar olacaktır ve bu isimlerin çoğu Kurmaylar
olacaktır. 
Eğer parti içinde ki bu karışıklıklar çözülemezse AKP'nin içinde 5-6 civarında farklı parti çıkacak
veya ayrılanlar tek bir çatı altında toplanıp Ak partinin oyları ikiye bölünecektir.
Bu da AKP'nin sonunu hazırlar!


1 yorum:

  1. constantly i used to гead smaller aгticles that alsо clear their motive, and
    that iѕ also happening wіth this artіcle whiсh Ӏ
    am гeading at this place.

    Mу wеb blοg: http://www.fumetteriamaniac.ch/home/?p=2527

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...